Redactioneel - Kerk in Stad nr. 1

Jaargang 19, nummer 1

Beste lezer,

Daar zijn we dan, met het eerste nummer van Kerk in Stad in 2018. Alle goeds en gezondheid gewenst voor het nieuwe jaar! Dat wens ik u natuurlijk elke dag van het jaar, maar begin januari is nou eenmaal het moment om dat expliciet te melden. Naast goeds en gezondheid wens ik onszelf ook eens een goede winter, waarin het verder niet glad wordt en we niet ingesneeuwd raken, maar waarin er wel ijs ligt, zodat we weer eens kunnen schaatsen. Dat zal niet voor ieder van u een wens zijn, dat realiseer ik me terdege. Maar als je de afbeelding voorop Kerk in Stad ziet, een schilderij van Hendrik Avercamp, doet dat toch terugverlangen naar ijskoude winters met veel ijs.

Wat vindt u zoal in dit eerste nummer van Kerk in Stad? Vooral veel aankondigingen van activiteiten die de komende maand(en) zullen plaatsvinden. Van een bijeenkomst met Huub Oosterhuis en Antoine Oomen tot de Week van Gebed. En van Kerkbalans tot activiteiten in het kader van Bezinning & Bezieling. Het eerste overzicht hiervan stond in Kerk in Stad nummer 16 van het vorig jaar, in dit overzicht vindt u de activiteiten die starten in de eerste helft van 2018.

Maar naast activiteiten is er in dit nummer uiteraard ruimte voor verdieping in de vorm van een theologisch artikel en een boekbespreking. En een artikel van het Platform Kerk en Aardbeving. Zo ongeveer op het moment dat ik het artikel verstuurde naar de opmaker, was er weer eens een aardbeving in Groningen. Maandagmiddag 8 januari, zo rond 15.00 uur. Deze keer ook weer te voelen in onze stad. Hoe actueel.

Ik zou zeggen: kruip lekker bij de kachel met een kopje warme chocolademelk en laat u inspireren door al het nieuws uit kerkelijk Groningen.

 Mariska Jeuring